soliciteren

7 fouten bij het scoren van die baan

Leuke baan gespot? Richt je niet alleen op die perfecte brief, maar verdiep je in ‘het nieuwe solliciteren’. Dat betekent: opvallen! Maar wel op de juiste manier.

degelukkigeloopbaan.nl hsp

D.O.E.S.

Ken jij als HSP de afkorting DOES van Elaine Aron?

DOES is een goede algemene richtlijn om hoog sensitiviteit te begrijpen

Lees meer

Nieuwsbericht NU.nl

baanonzekerheid, coaching, reorganisatie, ontslag

Deze wereldwijde trends gaan de toekomst van werk bepalen

Meer freelance of tijdelijk werk, een hogere levensverwachting, nieuwe technologieën en beroepen, en een inhaalslag voor vrouwen op de werkvloer. Vier trends die wereldwijd de arbeidsmarkt van de toekomst gaan vormgeven.

Meer vrouwen op de werkvloer

Voorspeld wordt dat vrouwen een steeds grotere rol gaan spelen op de arbeidsmarkt. 52 procent van de bevolking is vrouw, maar vrouwen worden nog steeds onderbetaald en werken onder hun niveau. Vrouwen hebben de toekomst: ‘Zij hebben eigenschappen die belangrijk zijn in samenwerking, empathie, creativiteit, luisteren naar elkaar en leren van elkaar.’ Hiermee zijn vrouwen in het voordeel voor de banen van de toekomst.

Doordat er minder vaste contracten worden uitgedeeld bij nieuw gecreëerde banen, neemt de sociale zekerheid van werkenden af. Volgens Gallo (adviseur van de voorzitter van het World Economic Forum) gaat de economie meer en meer draaien op zelfstandigen en freelancers. Hierdoor moeten werkenden zelf voor hun verzekeringen, pensioen, en vakantie zorgen.

In Nederland valt het voorlopig nog mee. Het CBS meldde recent dat vast werk sterker groeit dan flexwerk. Volgens experts in een artikel van het AD is deze trend echter tijdelijk: het aantal zzp’ers groeit nog steeds, en de groei van het aantal vaste banen is vooral een gevolg van de krapte op de arbeidsmarkt.

Hogere levensverwachting

Elke tien jaar stijgt de levensverwachting ongeveer twee jaar. In Japan, Italië en Duitsland worden vrouwen steeds vaker 90, terwijl mannen inmiddels ook iets meer dan 80 jaar worden. Dat heeft echter wel gevolgen voor de arbeidsmarkt. Hoe ouder mensen worden, hoe langer ze een pensioen nodig hebben. Een aanslag op de staatskas.

Een ander gevolg is dat de traditionele levensopvatting verandert. Voorheen bestond een mensenleven uit drie delen: naar school tot halverwege je twintigste, 35 tot 40 jaar werken, en met pensioen rond je zestigste. Door de hogere levensverwachting gaat dit veranderen, en daarom is het belangrijk een leven lang te leren en te ontwikkelen. Het leven duurt langer, dus dingen die je aan het begin van je loopbaan hebt geleerd, blijven waarschijnlijk niet relevant. Zaak om dus bij te blijven.

Nieuwe beroepen

Technologie gaat niet het einde van werk betekent: er ontstaan juist meer nieuwe beroepen dan er verdwijnen. Denk aan  ontwikkelingen op waar nieuwe beroepen in ontstaan: kunstmatige intelligentie, Internet of Things, cybersecurity, social media, robotica, 3D-printen, zelfrijdende auto’s, blockchain.

Wil je meer lezen over deze ontwikkelingen? Klik dan hier voor het oorspronkelijke artikel van Intermediair.

www.degelukkigeloopbaan.nl

Het gesprek heeft me veel rust gegeven en ik voelde me echt begrepen.

Aan het woord is Annick Huijskens over het online advies traject.

Esmeralda heeft me laten zien wat ik echt belangrijk vind!

aan het woord is Lieke Vermeeren, ze vertelt haar ervaring over het coachtraject dat pasgeleden afgerond werd.

degelukkigeloopbaan.nl

5 tips voor meer zelfvertrouwen en zichtbaarheid

Werk gewoon hard en eerlijk, dan zien ze wel dat je een van de top-medewerkers bent. Nee dus!

Zó richt jij je op wat echt belangrijk is

Mijn mailbox stroomt vaak vol met adviezen over het stellen van doelen, inplannen van acties, groots dromen en gaan voor het grote geluk. Ik hou daarvan en ik weet ook dat het helpt om focus te houden. Te weten waar je aan gaat werken, en vooral ook waarom. Wat ik alleen mis in al die […]

zet je eerste stap naar je mooiste loopbaan nu!

7 tips: zó kies jij wel voor een nieuwe baan

Al deze excuses…. Ik herken ze allemaal, maar ik hoor ze nu ook steeds vaker in mijn omgeving voorbijkomen. Ik hoor ze alleen niet van mijn klanten (misschien wel voordat ze bij mij kwamen ), want zij zijn in actie gekomen. Hebben de stap gezet. Erkend dat ze gewoon niet meer gelukkig zijn in hun […]