Trots

Ik ben trots op mijn klanten. Omdat ze stuk voor stuk gaan voor kwaliteit in hun (werk)leven. Omdat ze stappen durven te zetten, die soms groot en te spannend lijken. Ze hebben het niet altijd makkelijk, omdat het leven regelmatig zorgt voor een onverwachte wending. Vaak zijn mijn klanten net als ik hoog sensitief. Maar ze snappen dat het plannen van je doelen belangrijk is, en dat de uiteindelijke weg ernaartoe zeker zo waardevol is.

Inspirerend en realistisch

Mijn klanten zijn stuk voor stuk inspirerende mensen om zelf ook van te leren. Die zien dat het kijken naar ‘jezelf’ helpt. Maar dan vooral met een knipoog en humor. Die willen leren dat goed, goed genoeg is. Dat je fouten mag maken, mag uitproberen, opnieuw mag beginnen. Die power hebben door hun kwetsbaarheid. Geen perfect opgeklopte buitenkant, maar een warme, mensgerichte persoonlijkheid. En die heel goed weten wat ze willen, maar alleen soms wat hulp nodig hebben bij het hoe.

Kiezen voor werkgeluk

Mijn klanten zijn ambitieus, professioneel en willen niet gewoon tevreden zijn. Nee; zij gaan voor het beste, waar hun talenten optimaal ingezet worden. Dat past bij mijn eigen enorme drive om mensen te inspireren voor werkgeluk te kiezen. Ik ben er trots op (en dankbaar) dat ik een eindje met hen mee mag lopen bij het waarmaken van hun ambities. En vooral dat ze daarna ‘shinen’: 100% als zichzelf!

Herken jij jezelf in het bovenstaande?

Mooi, dan maak ik graag kennis met jou!

Neem contact op of bel/WhatsApp mij direct op 0643278426.

Klanten aan het woord

Ha Esmeralda,
Ja, wat moet ik over jou schrijven, want eigenlijk schieten woorden tekort.

Wat heb jij veel voor mij betekent in de afgelopen periode. Jij was voor mij een rustbaken in de week, even op adem komen, mijn hart luchten en met motiverende woorden liep ik de deur weer uit. Je bent makkelijk benaderbaar, altijd snel reactie op mailtjes.

Je bent er echt voor jouw mensen. Je hebt mij ontzettend op weg geholpen, altijd leuke tips en je bent gewoon lekker normaal. Geen moeilijke woorden, maar gewoon vanuit medeleven en betrokkenheid. Ik zou iedereen aanraden om hulp van Esmeralda te krijgen. Met haar ervaring en achtergrond is zij in staat om moeilijke situaties om te draaien naar positieve ervaringen.

Lieve Esmeralda, nogmaals heel veel dank!!!

De perfecte mentor die vanuit een heli-perspectief zeer goed kan luisteren, analyseren en door middel van de juiste vraagstellingen geweldige inzichten aanreikt!
Keep up the good work!

Diverse keren ben ik in gesprek geweest met Esmeralda. Wat mij prettig verbaasde, is haar aanpak van gesprek voeren. Ze zorgt ervoor dat je je op je gemak voelt en ontspannen het gesprek in gaat. Ik ben zelf niet zo’n prater bij onbekende mensen, maar zij zorgde ervoor dat ik mijzelf gerust voelde.

De gesprekken zijn heel prettig verlopen in een ontspannen sfeer zonder het doel uit het oog te verliezen.

Esmeralda is een professioneel persoon: toegankelijk, benaderbaar en erg open. Een aanrader voor iedereen die hulp wil om zichzelf terug te vinden binnen hun eigen werkomgeving.

Kort nadat ik gestart was met een nieuwe functie kwam ik met Esmeralda in contact. Samen met haar heb ik niet alleen snel inzicht gekregen in de politiek om mij heen, maar ook in mijn eigen optreden als leidinggevende. Dat uitte zich o.a. in bruikbare tips & tricks om mijn eigen werk efficiënter te kunnen uitvoeren. Daarnaast heb ik hierdoor (als techneut) veel meer gevoel gekregen voor het menselijke aspect in mijn nieuwe rol.

Al met al heb ik dus gezamenlijk met haar erg goed kunnen reflecteren op de wereld om me heen en op mijn eigen functioneren daarin. Kortom, een zeer prettig traject waarin ik snel heb kunnen groeien op persoonlijk en professioneel vlak.

Ik ben via mijn werkgever terecht gekomen bij Esmeralda. Ze heeft mij geleerd stress los te laten en mij daarin te leren ‘om’denken zodat niet alles om je heen heftig binnen komt. Op die manier kun je veel meer verdragen.

Met name ‘het voor jezelf blijven zorgen‘ is iets wat enorm waardevol is in dit proces. Probeer overal positiviteit uit te halen. En schrijf de kleinste overwinningen en complimenten op zodat je daar je kracht uit kan putten. Dit alles zonder zweverig gevoel er van over te houden.

Ze heeft me leren durven spreken en me laten voelen dat ik er toe doe. Enorm ruimdenkende aanpak precies op maat gemaakt. Ik heb er veel aan gehad. En heb er nog steeds veel aan. Ik sta veel sterker in mijn schoenen en dat mede door haar input en lering hoe te spreken en te gedragen in bepaalde situaties.

Ik raad haar en haar coaching programma’s iedereen aan. Topvrouw.

Ik heb het traject bij de Gelukkige Loopbaan ervaren als zeer professioneel, met een grote persoonlijke betrokkenheid en veel aandacht.

Esmeralda is een rustige en fijne persoonlijkheid; ik ging altijd met plezier naar haar toe. Ze stelt je op je gemak en je kunt heerlijk jezelf zijn bij haar. D

e persoonlijke betrokkenheid maakt echt het verschil, ze leeft heel erg met je mee en is er altijd voor je. Ook tussen de afspraken door kun je altijd contact met haar opnemen.
Ben je op zoek naar een coach? Dan raad ik iedereen Esmeralda aan, je krijgt daar zeker geen spijt van!

referentie De Gelukkige Loopbaan

Ik heb Esmeralda leren kennen via social media. Haar inspirerende teksten spraken mij erg aan. Ik kwam net uit een burn-out fase en was weer in een re-integratie traject werkzaam bij mijn werkgever.

Gesprekken destijds gehad met psycholoog en diverse EMDR behandelingen. Het heeft me zeker wel geholpen, alleen daarna is de vraag en hoe nu verder?

Ik had een stuk sturing nodig in het NU en in de toekomst…. Even een klankbord die je verder op weg helpt en bewuster maakt. Ook met betrekking tot HSP gerelateerde vraagstukken.

Ik geloof heilig in de CRS methode en hun zienswijze. Jammer genoeg is hier nog niet genoeg bekendheid over en hanteerde mijn bedrijfsarts een richtlijn van het NVAB (LESA), afspraken die destijds gemaakt zijn tussen psychologen/bedrijfsartsen/huisartsen.  Elke keer kreeg ik dat te horen, ofwel “onder m`n neus geduwd”. Jammer want dat hielp mij niet.

Elk persoon is uniek en een draaiboek zwart- wit werkt niet. Esmeralda ziet en voelt dit en speelt hier op in via haar eigen unieke wijze. Dit doet zij met humor, het delen van eigen (levens)ervaringen, daar waar nodig is ze realistisch en geeft ze positieve feedback. Kortom, ik ben erg dankbaar dat ik haar hebben mogen leren kennen en ook dankbaar voor de fijne gesprekken, inzichten maar ook bevestigingen die mij verder op weg (in het NU) hebben geholpen.

referentie 45 plus ontwikkeladvies

Mijn traject bij Esmeralda begon in maart n.a.v. een advertentie voor het 45+ ontwikkeladvies op social media. Aangezien ik al een tijd zoekende was naar mogelijkheden met mijn bedrijf in combinatie met mijn functie als groepsleerkracht op een basisschool, nam ik contact met haar op en kreeg ik 4 uur aangeboden waarin zij me zou begeleiden.

Tijdens deze gesprekken heeft ze mij vooral laten inzien dat mijn waarde als persoon veel groter is dan ik zelf altijd dacht. Dit ging vooral over mijn intuïtieve manier van werken, wat voor mij heel normaal is, maar wat Esmeralda heel bijzonder vond. Deze manier van werken gebruik ik ook in mijn eigen praktijk waarin ik Mindfulness lessen geef aan zowel kinderen, ouders als leerkrachten. Ze heeft mij laten zien welke mogelijkheden er voor mij zijn. Door haar oprechte interesse, persoonlijke verhalen en professionele manier van werken, kreeg ik een ander beeld van de mogelijkheden die er zijn voor mijn bedrijf en de manier waarop ik dat nu nog kan combineren met mijn rol als juf.

Dit heeft me veel energie gegeven en ik weet veel beter wat en hoe ik dit wil gaan doen komende jaren. Mijn missie is duidelijker en past beter bij dat wat ik te bieden heb: Intuïtief lesgeven, zowel in de klas als bij mij in de praktijk m.b.v. Mindfulness.

Durf jezelf te zijn! zou ik tegen iedereen willen zeggen. Dankjewel Esmeralda voor je fijne, open en eerlijke gesprekken.

Esmeralda wist in korte tijd naar boven te halen waar stresspunten zitten en heeft laten zien dat een andere werkbetrokkenheid mag. Het leven bestaat niet uit werk. Het werk is een element van het leven naast aandacht voor jezelf, ontspanning. De gesprekken waren een bewustwording naar een betere balans!

Esmeralda van De Gelukkige Loopbaan heeft mij helderheid gegeven. Wat wil ik, waar sta ik, waar wil ik naartoe, zonder daarbij mijzelf te vergeten. Met goede en direct bruikbare tips in een humoristisch sausje gegoten kon ik meteen aan de slag. Ging met meer energie weg dan waarmee ik kwam.

referentie Lisette Poncin

Ik heb het traject bij De Gelukkige Loopbaan ervaren als een zeer professioneel, warm en persoonlijk advies. Esmeralda is heel goed op de hoogte van de huidige arbeidsmarkt en vooral gericht op wat goed is voor jou als persoon op dit moment en voor de toekomst. Mijn traject is succesvol afgesloten met een nieuwe baan! Ik ging voor werkgeluk en niet meer voor werkdruk. Een detail, welke ik bijzonder gewaardeerd heb, is een letterbord waar, elke keer als ik bij Esmeralda kwam, mijn naam op stond met “Welkom”.

Via social media kwam ik terecht bij Esmeralda. In de eerste sessie werd vooral gesproken over de huidige werk situatie, de wensen en verwachtingen werden onderzocht. Door te praten over mijn huidige functie en de wijze waarop ik deze invul kwamen er diverse mogelijkheden naar voren. Mogelijkheden waar ik zelf nooit aan gedacht zou hebben. Het ‘huiswerk’ was dan ook het onderzoeken van de mogelijkheden. Tijdens de tweede sessie werden de mogelijkheden besproken en werd voor mij duidelijk met welke ik in mijn huidige situatie aan de slag kan gaan. De twee sessies hebben me inzicht gegeven in wat ik kan, maar vooral ook hoe ik mijn werk beleef. Esmeralda heeft mijn zelfvertrouwen behoorlijk opgepoetst. Daarnaast ben ik dankbaar voor de mogelijkheden en adviezen waar Esmeralda me op heeft gewezen. Esmeralda is een hartelijke persoonlijkheid die je helpt om jezelf te lezen en te beoordelen!

degelukkigeloopbaan

Esmeralda is een inspirerende gesprekspartner die je aan het denken zet

Past wat ik wil, eigenlijk wel bij mij? Met die vraag liep ik al een tijdje rond, toen ik Esmeralda ontmoette. Op dat moment was er meteen een klik. En dat heeft me doen besluiten om met deze vraag bij haar aan te kloppen. Want jezelf goed kennen is een voorwaarde om je verder te ontwikkelen in de richting die bij je past. Dus koos ik ervoor om een persoonlijkheids- en talentenassessment bij Esmeralda te doen.

Wat een eye-opener was dat.

De test bevestigde wat ik eigenlijk van mezelf wel wist. Het was heel duidelijk wat mijn kwaliteiten en talenten zijn. Samen hebben we de resultaten en mogelijkheden doorgesproken. Esmeralda is een fijne, inspirerende gesprekspartner. Ze is eerlijk, voelt je goed aan en zet je aan het denken. Ik weet nu hoe ik mezelf verder wil en ga ontwikkelen. Esmeralda heeft me daarbij écht een dienst bewezen. Wil jij ook gelukkig zijn in je loopbaan, dan raad ik haar beslist aan.

Emi Salas, Rabobank

referentie klant Ingrid Zijlmans

Ik heb een blended coachtraject van een jaar bij Esmeralda gevolgd. Ik heb Esmeralda leren kennen als veelzijdig en professioneel.

Zij heeft een positieve uitstraling en neemt waar nodig een kritische houding aan. Dit combineert ze met een vleugje humor, waardoor ik altijd weer met inzichten en plezier bij haar wegging!

Haar veelzijdigheid heeft ze laten zien toen ik voor loopbaancoaching bij haar kwam, maar al snel bleek dat ik eerst moest werken aan stress en burn-out klachten. Zij begreep mijn worsteling met HSP en gaf me vertrouwen dat het weer goed kwam, zodat ik weer op mezelf kon vertrouwen. Daar waar nodig zette ze een soms moeilijke spiegel voor mijn neus. Dat alles heeft ertoe geleid, dat ik weer terug thuis ben bij mezelf.
Ook de blended wijze van coaching, een combinatie tussen E-coaching en Face to Face coaching heb ik als zeer waardevol ervaren. Soms kan een steuntje of reflectie niet wachten tot de volgende afspraak. Het is dan heel prettig om gelijk je vraag te stellen. Daarnaast word je gedwongen het op te schrijven en ook dat helpt bij krijgen van inzicht!
Ik ben blij dat deze topper op mijn pad is gekomen, ik beveel Esmeralda van harte aan!

Met veel plezier kijk ik terug op het coachtraject van Esmeralda.

We kwamen elkaar min of meer toevallig tegen toen ik net naar Zweden was verhuisd en vanaf het eerste moment was er een klik. Ik was op zoek naar een nieuwe wending in mijn carriere bij terugkeer in Nederland.

Esmeralda gaat zeer professioneel te werk en geeft alle ruimte voor eigen inbreng. Geeft gerichte opdrachten die je aan het denken zetten. Samen hebben we een koers uitgezet en aan mij nu de taak koers te houden en mooie dingen te bereiken.

Nieuwe kansen te zoeken en uitdagingen aan te gaan.

Zo blijkt maar dat haar professionaliteit als coach ‘all over the world’ voor verandering zorgt!

Na 20 jaar in hetzelfde vak en 15 jaar bij dezelfde werkgever, ben ik toe aan een nieuwe uitdaging. Maar wat dan? Waar krijg ik energie van en wat past er bij mij? Wat zijn mijn mogelijkheden?

Ik heb hier met Esmeralda een aantal gesprekken over gevoerd. Esmeralda hielp mij zaken op een rij te zetten en meer voor mezelf te kiezen. Maar misschien nog wel belangrijker, mij te motiveren concrete stappen te nemen. De eerste stappen zijn inmiddels genomen!

Ik ben er nog niet, maar met de motivatie en het enthousiasme van Esmeralda heb ik er alle vertrouwen in!

Vanaf het eerste gesprek voelde ik me op mijn gemak bij Esmeralda. Een vereiste, omdat je toch vertrouwen moet hebben om alle belangrijke en persoonlijke issues te kunnen bespreken. Dat was er meteen.

Zij heeft me begeleid in een periode waarin ik zoekende was naar een balans tussen belastbaarheid en belasting. Hierbij voelde zij haarfijn aan hoe ik in elkaar steek. Zij hield me regelmatig soms subtiel, soms iets minder subtiel, maar altijd met het gewenste resultaat een spiegel voor.

Hierdoor ben ik bepaalde zaken maar vooral mezelf anders gaan bekijken. Ik heb van dit traject veel opgestoken en heb veel steun gehad van Esmeralda.

Ik ga hierdoor vol vertrouwen de toekomst tegemoet, waarbij we zeker contact gaan houden.

coaching, de_gelukkige_loopbaan

Esmeralda verraste mij met haar aanpak. Ze dacht niet alleen met me mee welke concrete stappen ik kan zetten in mijn loopbaan. Ook heeft ze me bewust gemaakt van factoren die persoonlijke en daarmee verdere professionele groei kunnen belemmeren. Waar die vandaan komen en hoe je daar (anders) mee om kunt gaan. Maar vooral van mijn kwaliteiten. En dat ik daar best weleens wat meer op kan vertrouwen. En dat er lef voor nodig is om ze te laten zien.

Mijn coachingstraject is recent afgesloten. Ik ben nog niet waar ik wil zijn, maar het heeft me een goed werkend kompas opgeleverd waarmee ik de juiste wegen in kan slaan. Zowel binnen mijn huidige functie als in de toekomst.

Ik heb advies aan Esmeralda gevraagd, omdat ik voor mijn gevoel vastliep in mijn werk en de combinatie tussen werk en privé.  Ik voelde dat ik van mijn werk geen energie meer kreeg, maar ik vond het erg lastig om de volgende stap te zetten. Het riep veel vragen bij mij op. Ga ik het over een heel ander boeg gooien? Of blijf ik toch in hetzelfde werkveld en wat voor werk past dan bij mij? Esmeralda stelde voor om een 1-op-1 online adviesgesprek van een uur/ anderhalf uur te doen via Facetime om te kijken of zij mij daarin kon adviseren. Dit heb ik als erg positief ervaren. Diep van binnen weet ik dat het tijd is voor een andere stap, maar ik had echt de visie van iemand nodig die niet zo dicht bij me staat om hierin verder te komen.

Dat heeft Esmeralda voor mij gedaan. Ze heeft me weer laten zien waarom ik zo graag met kinderen werk en dat er veel mogelijkheden zijn voor mij, waar ik zelf nog niet bij stil heb gestaan.  Esmeralda stelde op een fijne manier kritische vragen die mij aan het denken hebben gezet. Het gesprek heeft me veel rust gegeven en ik voelde me echt begrepen. Het heeft me laten inzien dat er veel mogelijkheden zijn en dat ik mijn talenten en vaardigheden niet moet onderschatten. Het was een kort gesprek, maar het heeft me veel opgeleverd. Ik kan het iedereen aanraden!

De Rabobank is al een hele tijd behoorlijk in beweging. Door alle veranderingen vroeg ik me soms af of ik nog bij de organisatie paste en of ik mijn werk nog wel leuk vond. Ik had er soms moeite mee om me aan te moeten passen aan alle veranderingen, waarvoor ik niet zelf gekozen had. Ik ben bij Esmeralda terechtgekomen om te kijken naar wat ik nu eigenlijk zoek in een baan. Kan ik dit voldoende kwijt in mijn huidige baan of niet langer meer?

De gesprekken heb ik altijd als erg prettig ervaren. Ook gedurende het traject zijn mijn behoeften bijgesteld en dat was nooit een probleem. Dit is mede gekomen door de verschillende oefeningen die ik gedaan heb. Esmeralda heeft me in laten zien wat ik echt belangrijk vind.  Niet alleen in werk, maar ook in de combinatie met privé. Daar was ik naar op zoek. Uiteindelijk heb ik het plezier in mijn huidige baan teruggevonden en ben ik blij dat ik niet elders aan de slag ben gegaan.

Bedankt voor het fijne traject!

Edwin Hollander

Ik ben bij Esmeralda terecht gekomen met als reden dat ik mijzelf verder wil ontwikkelen, vooral ook gezien het feit dat mijn huidige baan / werkgever continu in beweging is waardoor je zelf ook mee dient te bewegen. Door deze beweging was ik zoekende naar wat ik nu precies wil, maar zocht ik ook tips voor het schrijven van een goede sollicitatiebrief en voor gebruik van bijvoorbeeld LinkedIN.

Vanaf het eerste moment was er een klik, wat voor mij erg belangrijk is. Daarnaast waren de te voeren gesprekken fijn. Esmeralda geeft de vrijheid betreffende de indeling van gesprekken, luistert aandachtig en stelt de juist vragen waardoor ik getriggerd raakte. Daarnaast heb ik diverse oefeningen gedaan om erachter te komen wat ik nu precies wil.
Door dit alles heb ik weer een stap kunnen zetten in de richting waar ik graag naartoe wil.
Kortom: het was een fijn en prettig coaching traject.

degelukkigeloopbaan
Na jaren werkzaam geweest te zijn in het onderwijs (buitendienstfunctie bij Malmberg, educatieve uitgeverij) besloot ik dat ik anders wilde werken, maar hoe? Volg je hart is makkelijker gezegd dan gedaan… het is vooral een kwestie van jezelf onderzoeken en de tijd nemen om uit te vinden wat echt bij je past.
Esmeralda heeft me hier meer dan uitstekend bij geholpen: vooral de combinatie van persoonlijke gesprekken en het contact via de mail heeft voor mij het coachingstraject bijzonder gemaakt. Het gaat om het stellen van de juiste vragen aan jezelf, een goede mindset (geen beperkende gedachten) en het durven kiezen voor jezelf.

Veiligheid is het woord dat tijdens het invullen van de eindevaluatie bij mij opkwam en doordat ik me veilig heb gevoeld bij Esmeralda durfde ik me kwetsbaar op te stellen: zo heb ik de juiste keuze voor mezelf kunnen maken: een gelukkige loopbaan!

Rabobank is een organisatie die momenteel sterk in beweging dus in verandering is. Daarom hebben wij een ontwikkelproeverij voor medewerkers georganiseerd om hen regie te geven op hun eigen ontwikkeling in een turbulente tijd. Esmeralda heeft op deze avond een aantal medewerkers door middel van individuele “flits”coaching, persoonlijke coachgesprekjes van maximaal een half uur, gecoacht op hun “verandervraag”. Deze vorm van coaching is door medewerkers erg positief gewaardeerd.

“Ik heb geleerd mijn hart te volgen.”

Esmeralda is een leuke, spontane persoonlijkheid met veel kennis. Wat ik zo fijn vind, is dat Esmeralda oprecht geïnteresseerd is. Ze vraagt wat je doelen zijn en houdt je niet alleen een spiegel voor, maar ze laat je daadwerkelijk nadenken over je dromen en doelen. En hoe je deze dan kunt realiseren. Niet denken in onmogelijkheden, maar mogelijkheden. Weg met de beren op de weg. Ze geeft handvaten hoe je je doel kunt bereiken. “Ga buiten je comfortzone en denk niet: dat lukt niet of die zit niet op mij te wachten”.

Na ieder gesprek spraken we een opdracht af voor de volgende keer en op die manier werkte ik tussentijds zelf aan mijn doelen.

Wat ik geleerd heb, is om mijn hart te volgen en dat – als je ergens voor gaat – alles mogelijk is. Ik heb mijn visie op de toekomst opgeschreven en ik heb al een aantal zaken met succes toegepast.

Mijn coaching traject bij Esmeralda heb ik als zeer prettig ervaren. Ik voelde me bij haar op mijn gemak en ik kon open en eerlijk met haar praten over wat mij bezighield. Ik keek altijd uit naar onze gesprekken. Zelfs nu mijn coaching erop zit, ontvang ik van Esmeralda goede tips als ze denkt “hee, dat is echt iets voor Miranda”.

Ben jij op zoek naar een coach? Ik raad Esmeralda zeker aan bij anderen, in één woord TOP, geweldig!

“Ze had snel door hoe ik in elkaar steek”

Esmeralda is een prettig persoon om mee te praten. Ze luistert écht naar wat je vertelt, is eerlijk en duidelijk en bezit een hoop mensenkennis. De afgelopen maanden was ze mijn “loopbaan” begeleider. Ze had zeer snel door hoe ik in elkaar steek en wist daar goed op in te spelen tijdens de begeleiding. Ondanks dat de aanleiding voor mij niet leuk was, heb ik de gesprekken met haar als zeer prettig ervaren. Ze heeft mij in een relatief korte tijd op het juiste spoor weten te zetten. Een échte professional dus en ik zou haar dan ook zeker bij iedereen aanbevelen!

Het was voor mij meteen duidelijk dat Esmeralda werkt vanuit passie en plezier. Ik heb haar leren kennen als een heel open, positief en sympathiek persoon die haar vak met bevlogenheid en professionaliteit uitvoert.

Met name haar toewijding, betrokkenheid, haar vermogen om te relativeren en te improviseren waardeer ik in haar. Zij heeft oog voor de emotie, is zeer professioneel en bovenal een erg fijne vrouw om mee te praten.

Ze sluit qua aanpak en waarden zeer goed bij mij aan en deze ervaring smaakt naar meer, dus ik weet je te vinden Esmeralda en ik zal je ook bij iedereen aanbevelen!

“De verschillende gespreksmethoden die ik heb geleerd zijn erg waardevol!”

In een aanbesteding heeft de Hogeschool van Amsterdam gekozen voor een training van Esmeralda en haar collega, omdat zij de beste presentatie hebben gegeven met betrekking tot het trainen van managers.

Na het volgen van de training bij Esmeralda ben ik in staat om gerichte gesprekken te voeren met medewerkers, waarvoor ik Esmeralda erg dankbaar ben. De belangrijkste kwaliteiten die zij volgens mij bezit, zijn het rustig overbrengen van feedback, sterke overtuigingskracht en doorzettingsvermogen.  De training die Esmeralda heeft gegeven voldoet aan de verwachting die ik van deze cursus had. In de training heeft zij waardevolle informatie, handvaten en toevoegingen gegeven, zodat ik als leidinggevende goede voortgangsgesprekken kan voeren.

Niet iedere manager, zoals ik, is vanuit een vooropleiding getraind in Human Resources. Niet elke medewerker is hetzelfde en daardoor vereist elk gesprek een andere insteek. Daarom zijn de verschillende gespreksmethoden die door Esmeralda zijn meegegeven waardevol voor mij. Een voorbeeld is dat je onbewust als leidinggevende oplossingen wil bieden wanneer medewerkers in een gesprek aangeven tegen problemen aan te lopen. Al gauw leerde ik in de training dat medewerkers zelf met oplossingen kunnen komen. Als leidinggevende hoef je niet voor alles een oplossing te hebben.

De trainingen van Esmeralda hebben de tekortkomingen op het gebied van HR voor mij opgevuld en hierdoor ben ik als een jonge, dynamische leidinggevende beter in staat te functioneren als leidinggevende.

Hogeschool van Amsterdam
Faculteit Business en Economie

Haar positieve woorden en benadering hebben mij goed gedaan

Het coachingstraject bij Esmeralda heb ik als zeer waardevol ervaren! Al vanaf de eerste kennismaking was er een klik en voelde het zeer vertrouwd, wat voor mij heel erg belangrijk is. Dankzij Esmeralda ben ik me bewust van wie ik ben, wat ik wil en waar mijn kwaliteiten liggen. Een jaar geleden zou ik dit nooit hebben gezegd, maar ik ben blij met de gezonde dosis egoïsme (in de positieve zin van het woord) die ik heb ontwikkeld. Waar ik voorheen eigenlijk altijd met anderen bezig was, luister ik nu veel meer naar mezelf, mijn gevoel en intuïtie. Ik laat me daardoor leiden in plaats van door een ander. Dit inzicht heb ik gekregen in de sessies, die net zo lang duurden als nodig was.

Wat ik heel erg prettig vond in onze gesprekken is de aandacht voor en het luisteren naar mijn verhalen. Dit merkte ik doordat Esmeralda precies de juiste vragen stelde of de juiste punten wist te raken. En dat vind ik heel erg knap, zeker bij iemand zoals ik, die juist moeite had om over zichzelf te praten of in de belangstelling te staan.Ook de positieve woorden en haar benadering van dingen die ik als vanzelfsprekend zie, hebben mij erg goed gedaan. Daar is ze echt een kei in! Ik ben Esmeralda dan ook heel erg dankbaar voor alle coachmomenten, met zowel een lach als af en toe een traan. Het heeft me heel veel goed gedaan en ik weet zeker dat ik hier nog heel veel aan ga hebben in de rest van mijn loopbaan, maar ook in privé.

Ik gun iedereen een traject bij Esmeralda

Ik ben bij Esmeralda terechtgekomen, omdat ik erg ongelukkig was toen ik mijn baan verloor. Ik kreeg veel afwijzingen op mijn sollicitatiebrieven en ik wist niet goed meer wat ik moest doen. Omdat zij hetzelfde heeft meegemaakt had Esmeralda veel goede tips. We hebben gekeken naar wat ik anders moest gaan doen en ook dat ik minder gestresst aan het solliciteren moest zijn. Esmeralda bleef mij aanmoedigen dat ik ook leuke dingen voor mezelf moest doen, en dat ik niet alle dagen met het vinden met een baan moest bezig zijn.

Ik ben blij dat zij er voor mij was. Het is ook leuk dat ze iedere keer een berichtje stuurt als ze denkt dan ik iets moet lezen. Ze is heel betrokken en gunt je het allerbeste. Ik zou iedereen haar gunnen.

Ik zat helemaal vast in mijn baan. De onzekerheid die tegenwoordig zo normaal is in de bankwereld, maakte mij helemaal onrustig. Moet ik blijven, moet ik een andere baan zoeken, wachten tot ik boventallig ben? Ik werd helemaal rot van de vragen in mijn hoofd. Met Esmeralda heb ik alles bekeken, ik heb oefeningen gedaan (veel huiswerk gekregen) en daarna geoefend hoe ik met mijn manager mijn twijfels moest bespreken. Mijn toekomst op mijn werk is niet zekerder geworden, maar ik wel. Ik weet nu veel beter wat ik kan en ook wat ik wil. Ik wil niet weg, maar juist blijven en een stapje omhoog op de carrièreladder. Het is een heel fijn traject geweest.

degelukkigeloopbaan.nl

Ik heb het loopbaantraject bij Esmeralda als erg prettig en zinvol ervaren. Ik merkte dat ik na elke afspraak met nieuwe energie en inzichten naar huis ging. Doordat ik me erg op mijn gemak voelde en de juiste vragen werden gesteld, is het gelukt om mijn ideeën en gedachten betreffende mijn loopbaan in kaart te brengen en om te zetten in actie.