Stress & burnout coaching

Heb je het te druk in je werk? Doe je er steeds een schepje bovenop? Veel mensen ervaren wel eens stress en gaan door op wilskracht. Ze zetten even een tandje extra bij. Misschien doe jij dat ook wel. Dat gaat een tijdje goed, totdat je lichaam signalen af gaat geven. Als stress te lang aanhoudt krijg je fysieke en mentale klachten en veranderingen in emotie of gedrag. Wanneer je al een tijdje voelt dat het langer niet lekker loopt in je werk is het belangrijk om in actie te komen.

Als je de symptomen van overmatige stress op tijd herkent en ermee aan de slag gaat, kun je uitval voorkomen. In een traject dat is gericht op stress & burnout coaching kijken jij en ik samen naar jouw klachten, valkuilen en wat er anders kan.

Voor werkgevers:

CSR in samenwerking met TNO

De Werkdruk Wegwijzer is een gestructureerde methode om werkdruk onder controle te krijgen. In vijf stappen wordt werkdruk gericht aangepakt, resulterend in een blijvende verandering in de organisatie. Klik hier voor de factoren die de werkdruk beïnvloeden.

De Gelukkige Loopbaan helpt als gecertificeerd CSR stresscoach bedrijven bij de aanpak van werkdruk en burn-out.

Lees hier meer over de werkwijze voor bedrijven of neem direct contact op voor meer informatie.

Hoe ontstaat burnout?

Dit filmpje van CSR Centrum legt heel duidelijk uit wat de negatieve gevolgen van stress zijn, hoe een burnout ontstaat, en dat het vooral een fysiek probleem is, in plaats van een psychisch probleem.

En hoe herstel je ervan?

En als het dan helaas zo ver is gekomen, wil je natuurlijk graag herstellen. Wat moet je doen als je burnout bent? Je moet in elk geval zo goed mogelijk luisteren naar je vermoeidheid en echt rust nemen.

Voorkom die burnout

Dat je niet door moet gaan op deze manier, weet je diep van binnen vaak zelf ook heel goed. Ga je steeds langer over je grenzen heen, dan heb je kans om overspannen te raken of zelfs een burnout te krijgen. Dat wil je echt niet. Maar hoe los je het op?

Herstel: eerst fysiek; dan mentaal

Langdurige stress ontregelt je lichaam. Als je zo lang roofbouw pleegt dat je niet meer vanzelf herstelt, heb je een burn-out. Wil je beter worden dan moet eerst je lijf weer op de rit en dan pas de rest. Daar beginnen we dus mee.

Kom in actie en maak de keuze voor een gelukkige loopbaan

Het is mijn missie dat iedereen werk maakt van zijn of haar mooiste loopbaan. Dat betekent ook verantwoordelijkheid nemen en soms keuzes maken. En dus ook dat je écht rust neemt en stopt met wat jou zo heeft uitgeput. In plaats daarvan gaan we werken aan wat wel zinvol is voor jouw gelukkige loopbaan.

We doen het samen

Ik werk als gecertificeerd stresscoach volgens de principes van de CSR-methode. Niet zweverig; wél bewezen effectief en wetenschappelijk onderbouwd. Als wij aan de slag gaan word je intensief begeleid, krijg je concrete & praktische adviezen en pakken we overmatige stress & burnoutklachten aan.

Als loopbaandeskundige en werkgelukexpert kan ik daarna met je meekijken wat er binnen je loopbaan anders kan, zodat je (na re-integratie) niet opnieuw werkt aan een volgende burnout, maar juist aan een gelukkige loopbaan!

Lees over mijn werkwijze als burnout coach. Een begeleidingstraject bij uitval door stress of burnout is altijd maatwerk en is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie.

Waarom als werkgever kiezen voor een CSR-traject binnen de organisatie? Je leest het hier!

Laatste artikelen en blogs

, , , ,

Ben jij gelukkig op je werk?

De laatste week van september is de internationale Week van het Werkgeluk. Uit onderzoek* blijkt dat 25% van de Nederlanders het werkgeluk een rapportcijfer 6 of lager geeft, 68% van de Nederlanders heeft 1 of meerdere slechte dagen per week…
, , , ,

Waarom verschilt de duur van het herstel van een burnout per persoon?

Waarom kan het herstel van een burnout zo lang duren? Burnout duurt het langst van alle werkgerelateerde psychische klachten. Opvallend is ook de grote spreiding in duur van burnout: van drie maanden tot meer dan een jaar. Waarom duurt het…
preventie burnout
,

Preventie burnout: hoe herken je de signalen?

De stijging van burn-outklachten onder werknemers is opvallend en zorgwekkend. Dat stelt TNO in de meest recente uitgave van de Arbobalans. Bijna een op de vier verzuimdagen in Nederland wordt veroorzaakt door overspannenheid of burn-out. Dat…