Executive coaching

ondersteuning bij jouw uitdagingen als leider

Als directeur, manager of leidinggevende heb je niet alleen veel verantwoordelijkheid als het gaat om grote beslissingen. Vaak ondersteun je als leider ook anderen in de organisatie. Je inspireert medewerkers of collega’s en helpt hen verder in hun loopbaan. Maar wie doet dat voor jou?

Hoe ontwikkel je leiderschap?

Als leider loop je soms zelf tegen vragen of uitdagingen aan. Er wordt veel van je verwacht. Zeker in het politieke speelveld op je weg naar de top. Wie is er dan voor jou? Bij wie kun jij terecht voor inspiratie, te sparren over een slimme aanpak, om even stil te staan bij je situatie, of om naar de toekomst te kijken? Bij mij! Als jouw executive coach help ik je met de praktische vragen en uitdagingen waar je in je loopbaan mee te maken hebt.

Executive coaching

In executive coachingtrajecten besteden we aandacht aan profilering, balans en inspirerend leiderschap.

Heb je al eens gehoord van de VUCA wereld en nieuw leiderschap?  VUCA omschrijft de wereld waarin wij ons als mensen en organisaties op dit moment bevinden.

VUCA: waar staat dat voor?

  • Volatile – Snel veranderend;
  • Uncertain – Onzeker;
  • Complex – Complex;
  • Ambiguous – Vaag/dubbelzinnig.

Wij bevinden ons momenteel in een continue veranderende markt met een hoge mate van onzekerheid en complexiteit. Ben jij daar al klaar voor? En hoe ga je om in je team met onzekerheid en de snel veranderende omgeving? Bij executive coaching hebben we het over deze werkinhoudelijke onderwerpen (jij in de VUCA wereld) en persoonlijke onderwerpen.

Wil je meer beeld bij VUCA? In dit Youtube filmpje kun je de sfeer en ontwikkelingen goed bekijken What is VUCA?

Enkele voorbeelden van zaken die in executive coaching aan bod kunnen komen:

  • Je bent op zoek naar je leiderschapsstijl. Wat past bij jou? Hoe geef jij leiding? Hoe ga je om met organisatiepolitieke vraagstukken? Hoe profileer je jezelf en zorg je dat je zichtbaar bent?
  • Als manager of leider voel je veel verantwoordelijkheid voor de mensen om je heen en wil je er op een goede manier voor hen zijn. Hoe breng je het beste in anderen naar boven? Hoe bevorder je werkgeluk in de organisatie? Maar ook: hoe hou je jezelf scherp? Hoe blijf je jezelf ook ontwikkelen?
  • Veranderingen. Soms zijn ze nodig, maar ze zijn niet altijd makkelijk. Hoe zet jij aan tot organisatieverandering en manage je je medewerkers tijdens het traject? Hoe ga je om met onzekerheid  en weerstand? Met andere woorden, hoe krijg je jouw team mee?
  • Hoe houd je werk en privé zodanig in balans, dat burnout aan jou of je team voorbij gaat? Vitaliteit, duurzame inzetbaarheid en stressmanagement horen bij jouw scope als leidinggevende. Dat hoef je niet alleen aan te pakken, daar kan ik je – als gecertificeerd CSR stress & burnout coach – bij adviseren.

OPLOSSINGEN OP MAAT

Maak werk van je carrière.
Ontdek je kwaliteiten als ambitieuze professional en
haal het maximale uit jezelf en je organisatie.
Ik help je verder!

Meer weten?

Neem dan nu contact op.

Laatste artikelen en blogs

netwerken, zichtbaarheid