TROTS!

Ik ben trots op mijn klanten. Omdat ze stuk voor stuk gaan voor kwaliteit in hun (werk)leven. Stappen durven te zetten, die soms groot en te spannend lijken. Die het niet altijd makkelijk hebben, omdat het leven soms zorgt voor een onverwachte wending. Die snappen dat het plannen van je doelen belangrijk is, maar dat de uiteindelijke weg ernaartoe zeker zo waardevol is.

Het zijn stuk voor stuk inspirerende mensen om zelf ook van te leren. Die zien dat het kijken naar ‘jezelf’ helpt. Maar dan vooral met een knipoog en humor. Die willen leren dat goed, goed genoeg is. Dat je fouten mag maken, mag uitproberen, opnieuw mag beginnen. Die power hebben door hun kwetsbaarheid. Geen perfect opgeklopte buitenkant, maar een warme mensgerichte persoonlijkheid.

Die heel goed weten wat ze willen, alleen soms wat hulp nodig hebben bij het hoe.

Ik ben er trots op (& dankbaar) dat ik een eindje met hen mee mag lopen bij het waarmaken van hun ambities. En vooral dat ze daarna ‘shinen’, 100% als zichzelf.

Wat zijn de ervaringen?

Esmeralda verraste mij met haar aanpak. Ze dacht niet alleen met me mee welke concrete stappen ik kan zetten in mijn loopbaan. Ook heeft ze me bewust gemaakt van factoren die persoonlijke en daarmee verdere professionele groei kunnen belemmeren. Waar die vandaan komen en hoe je daar (anders) mee om kunt gaan. Maar vooral van mijn kwaliteiten. En dat ik daar best weleens wat meer op kan vertrouwen. En dat er lef voor nodig is om ze te laten zien.

Mijn coachingstraject is recent afgesloten. Ik ben nog niet waar ik wil zijn, maar het heeft me een goed werkend kompas opgeleverd waarmee ik de juiste wegen in kan slaan. Zowel binnen mijn huidige functie als in de toekomst.

Petra de GrootStedelijk coördinator Voor- en Vroegschoolse Educatie

Ik heb advies aan Esmeralda gevraagd, omdat ik voor mijn gevoel vastliep in mijn werk en de combinatie tussen werk en privé.  Ik voelde dat ik van mijn werk geen energie meer kreeg, maar ik vond het erg lastig om de volgende stap te zetten. Het riep veel vragen bij mij op. Ga ik het over een heel ander boeg gooien? Of blijf ik toch in hetzelfde werkveld en wat voor werk past dan bij mij? Esmeralda stelde voor om een 1-op-1 online adviesgesprek van een uur/ anderhalf uur te doen via Facetime om te kijken of zij mij daarin kon adviseren. Dit heb ik als erg positief ervaren. Diep van binnen weet ik dat het tijd is voor een andere stap, maar ik had echt de visie van iemand nodig die niet zo dicht bij me staat om hierin verder te komen.

Dat heeft Esmeralda voor mij gedaan. Ze heeft me weer laten zien waarom ik zo graag met kinderen werk en dat er veel mogelijkheden zijn voor mij, waar ik zelf nog niet bij stil heb gestaan.  Esmeralda stelde op een fijne manier kritische vragen die mij aan het denken hebben gezet. Het gesprek heeft me veel rust gegeven en ik voelde me echt begrepen. Het heeft me laten inzien dat er veel mogelijkheden zijn en dat ik mijn talenten en vaardigheden niet moet onderschatten. Het was een kort gesprek, maar het heeft me veel opgeleverd. Ik kan het iedereen aanraden!

Annick Huijskens

De Rabobank is al een hele tijd behoorlijk in beweging. Door alle veranderingen vroeg ik me soms af of ik nog bij de organisatie paste en of ik mijn werk nog wel leuk vond. Ik had er soms moeite mee om me aan te moeten passen aan alle veranderingen, waarvoor ik niet zelf gekozen had. Ik ben bij Esmeralda terechtgekomen om te kijken naar wat ik nu eigenlijk zoek in een baan. Kan ik dit voldoende kwijt in mijn huidige baan of niet langer meer?

De gesprekken heb ik altijd als erg prettig ervaren. Ook gedurende het traject zijn mijn behoeften bijgesteld en dat was nooit een probleem. Dit is mede gekomen door de verschillende oefeningen die ik gedaan heb. Esmeralda heeft me in laten zien wat ik echt belangrijk vind.  Niet alleen in werk, maar ook in de combinatie met privé. Daar was ik naar op zoek. Uiteindelijk heb ik het plezier in mijn huidige baan teruggevonden en ben ik blij dat ik niet elders aan de slag ben gegaan.

Bedankt voor het fijne traject!

Lieke VermeerenFinancieel Adviseur Rabobank De Zuidelijke Baronie

Ik ben bij Esmeralda terecht gekomen met als reden dat ik mijzelf verder wil ontwikkelen, vooral ook gezien het feit dat mijn huidige baan / werkgever continu in beweging is waardoor je zelf ook mee dient te bewegen. Door deze beweging was ik zoekende naar wat ik nu precies wil, maar zocht ik ook tips voor het schrijven van een goede sollicitatiebrief en voor gebruik van bijvoorbeeld LinkedIN.

Vanaf het eerste moment was er een klik, wat voor mij erg belangrijk is. Daarnaast waren de te voeren gesprekken fijn. Esmeralda geeft de vrijheid betreffende de indeling van gesprekken, luistert aandachtig en stelt de juist vragen waardoor ik getriggerd raakte. Daarnaast heb ik diverse oefeningen gedaan om erachter te komen wat ik nu precies wil.
Door dit alles heb ik weer een stap kunnen zetten in de richting waar ik graag naartoe wil.
Kortom: het was een fijn en prettig coaching traject.

Edwin Hollander Assistent Accountmanager MKB
Na jaren werkzaam geweest te zijn in het onderwijs (buitendienstfunctie bij Malmberg, educatieve uitgeverij) besloot ik dat ik anders wilde werken, maar hoe? Volg je hart is makkelijker gezegd dan gedaan… het is vooral een kwestie van jezelf onderzoeken en de tijd nemen om uit te vinden wat echt bij je past.
Esmeralda heeft me hier meer dan uitstekend bij geholpen: vooral de combinatie van persoonlijke gesprekken en het contact via de mail heeft voor mij het coachingstraject bijzonder gemaakt. Het gaat om het stellen van de juiste vragen aan jezelf, een goede mindset (geen beperkende gedachten) en het durven kiezen voor jezelf.

Veiligheid is het woord dat tijdens het invullen van de eindevaluatie bij mij opkwam en doordat ik me veilig heb gevoeld bij Esmeralda durfde ik me kwetsbaar op te stellen: zo heb ik de juiste keuze voor mezelf kunnen maken: een gelukkige loopbaan!

Patricia WitkampMalmberg

Esmeralda is een inspirerende gesprekspartner die je aan het denken zet

Past wat ik wil, eigenlijk wel bij mij? Met die vraag liep ik al een tijdje rond, toen ik Esmeralda ontmoette. Op dat moment was er meteen een klik. En dat heeft me doen besluiten om met deze vraag bij haar aan te kloppen. Want jezelf goed kennen is een voorwaarde om je verder te ontwikkelen in de richting die bij je past. Dus koos ik ervoor om een persoonlijkheids- en talentenassessment bij Esmeralda te doen.

Wat een eye-opener was dat.

De test bevestigde wat ik eigenlijk van mezelf wel wist. Het was heel duidelijk wat mijn kwaliteiten en talenten zijn. Samen hebben we de resultaten en mogelijkheden doorgesproken. Esmeralda is een fijne, inspirerende gesprekspartner. Ze is eerlijk, voelt je goed aan en zet je aan het denken. Ik weet nu hoe ik mezelf verder wil en ga ontwikkelen. Esmeralda heeft me daarbij écht een dienst bewezen. Wil jij ook gelukkig zijn in je loopbaan, dan raad ik haar beslist aan.

Emi Salas, Rabobank

Emi SalasCommunicatie adviseur Rabobank

Rabobank is een organisatie die momenteel sterk in beweging dus in verandering is. Daarom hebben wij een ontwikkelproeverij voor medewerkers georganiseerd om hen regie te geven op hun eigen ontwikkeling in een turbulente tijd. Esmeralda heeft op deze avond een aantal medewerkers door middel van individuele “flits”coaching, persoonlijke coachgesprekjes van maximaal een half uur, gecoacht op hun “verandervraag”. Deze vorm van coaching is door medewerkers erg positief gewaardeerd.

Rabobank Wilma ScheerdersHR-adviseurRabobank West-Brabant Noord

“Ik heb geleerd mijn hart te volgen.”

Esmeralda is een leuke, spontane persoonlijkheid met veel kennis. Wat ik zo fijn vind, is dat Esmeralda oprecht geïnteresseerd is. Ze vraagt wat je doelen zijn en houdt je niet alleen een spiegel voor, maar ze laat je daadwerkelijk nadenken over je dromen en doelen. En hoe je deze dan kunt realiseren. Niet denken in onmogelijkheden, maar mogelijkheden. Weg met de beren op de weg. Ze geeft handvaten hoe je je doel kunt bereiken. “Ga buiten je comfortzone en denk niet: dat lukt niet of die zit niet op mij te wachten”.

Na ieder gesprek spraken we een opdracht af voor de volgende keer en op die manier werkte ik tussentijds zelf aan mijn doelen.

Wat ik geleerd heb, is om mijn hart te volgen en dat – als je ergens voor gaat – alles mogelijk is. Ik heb mijn visie op de toekomst opgeschreven en ik heb al een aantal zaken met succes toegepast.

Mijn coaching traject bij Esmeralda heb ik als zeer prettig ervaren. Ik voelde me bij haar op mijn gemak en ik kon open en eerlijk met haar praten over wat mij bezighield. Ik keek altijd uit naar onze gesprekken. Zelfs nu mijn coaching erop zit, ontvang ik van Esmeralda goede tips als ze denkt “hee, dat is echt iets voor Miranda”.

Ben jij op zoek naar een coach? Ik raad Esmeralda zeker aan bij anderen, in één woord TOP, geweldig!

Miranda KoevoetsFotograaf / Lichtcatchhttp://www.mirandakoevoets.com

“Ze had snel door hoe ik in elkaar steek”

Esmeralda is een prettig persoon om mee te praten. Ze luistert écht naar wat je vertelt, is eerlijk en duidelijk en bezit een hoop mensenkennis. De afgelopen maanden was ze mijn “loopbaan” begeleider. Ze had zeer snel door hoe ik in elkaar steek en wist daar goed op in te spelen tijdens de begeleiding. Ondanks dat de aanleiding voor mij niet leuk was, heb ik de gesprekken met haar als zeer prettig ervaren. Ze heeft mij in een relatief korte tijd op het juiste spoor weten te zetten. Een échte professional dus en ik zou haar dan ook zeker bij iedereen aanbevelen!

Het was voor mij meteen duidelijk dat Esmeralda werkt vanuit passie en plezier. Ik heb haar leren kennen als een heel open, positief en sympathiek persoon die haar vak met bevlogenheid en professionaliteit uitvoert.

Met name haar toewijding, betrokkenheid, haar vermogen om te relativeren en te improviseren waardeer ik in haar. Zij heeft oog voor de emotie, is zeer professioneel en bovenal een erg fijne vrouw om mee te praten.

Ze sluit qua aanpak en waarden zeer goed bij mij aan en deze ervaring smaakt naar meer, dus ik weet je te vinden Esmeralda en ik zal je ook bij iedereen aanbevelen!

Chantal van den OeverTeamleider RabobankRabobank

“De verschillende gespreksmethoden die ik heb geleerd zijn erg waardevol!”

In een aanbesteding heeft de Hogeschool van Amsterdam gekozen voor een training van Esmeralda en haar collega, omdat zij de beste presentatie hebben gegeven met betrekking tot het trainen van managers.

Na het volgen van de training bij Esmeralda ben ik in staat om gerichte gesprekken te voeren met medewerkers, waarvoor ik Esmeralda erg dankbaar ben. De belangrijkste kwaliteiten die zij volgens mij bezit, zijn het rustig overbrengen van feedback, sterke overtuigingskracht en doorzettingsvermogen.  De training die Esmeralda heeft gegeven voldoet aan de verwachting die ik van deze cursus had. In de training heeft zij waardevolle informatie, handvaten en toevoegingen gegeven, zodat ik als leidinggevende goede voortgangsgesprekken kan voeren.

Niet iedere manager, zoals ik, is vanuit een vooropleiding getraind in Human Resources. Niet elke medewerker is hetzelfde en daardoor vereist elk gesprek een andere insteek. Daarom zijn de verschillende gespreksmethoden die door Esmeralda zijn meegegeven waardevol voor mij. Een voorbeeld is dat je onbewust als leidinggevende oplossingen wil bieden wanneer medewerkers in een gesprek aangeven tegen problemen aan te lopen. Al gauw leerde ik in de training dat medewerkers zelf met oplossingen kunnen komen. Als leidinggevende hoef je niet voor alles een oplossing te hebben.

De trainingen van Esmeralda hebben de tekortkomingen op het gebied van HR voor mij opgevuld en hierdoor ben ik als een jonge, dynamische leidinggevende beter in staat te functioneren als leidinggevende.

Hogeschool van Amsterdam
Faculteit Business en Economie

Rina BoeddhaTeamcoördinator Hogeschool van Amsterdam

Haar positieve woorden en benadering hebben mij goed gedaan

Het coachingstraject bij Esmeralda heb ik als zeer waardevol ervaren! Al vanaf de eerste kennismaking was er een klik en voelde het zeer vertrouwd, wat voor mij heel erg belangrijk is. Dankzij Esmeralda ben ik me bewust van wie ik ben, wat ik wil en waar mijn kwaliteiten liggen. Een jaar geleden zou ik dit nooit hebben gezegd, maar ik ben blij met de gezonde dosis egoïsme (in de positieve zin van het woord) die ik heb ontwikkeld. Waar ik voorheen eigenlijk altijd met anderen bezig was, luister ik nu veel meer naar mezelf, mijn gevoel en intuïtie. Ik laat me daardoor leiden in plaats van door een ander. Dit inzicht heb ik gekregen in de sessies, die net zo lang duurden als nodig was.

Wat ik heel erg prettig vond in onze gesprekken is de aandacht voor en het luisteren naar mijn verhalen. Dit merkte ik doordat Esmeralda precies de juiste vragen stelde of de juiste punten wist te raken. En dat vind ik heel erg knap, zeker bij iemand zoals ik, die juist moeite had om over zichzelf te praten of in de belangstelling te staan.Ook de positieve woorden en haar benadering van dingen die ik als vanzelfsprekend zie, hebben mij erg goed gedaan. Daar is ze echt een kei in! Ik ben Esmeralda dan ook heel erg dankbaar voor alle coachmomenten, met zowel een lach als af en toe een traan. Het heeft me heel veel goed gedaan en ik weet zeker dat ik hier nog heel veel aan ga hebben in de rest van mijn loopbaan, maar ook in privé.

Anouk EmontsAccountmanager MKB RabobankRabobank

Ik gun iedereen een traject bij Esmeralda

Ik ben bij Esmeralda terechtgekomen, omdat ik erg ongelukkig was toen ik mijn baan verloor. Ik kreeg veel afwijzingen op mijn sollicitatiebrieven en ik wist niet goed meer wat ik moest doen. Omdat zij hetzelfde heeft meegemaakt had Esmeralda veel goede tips. We hebben gekeken naar wat ik anders moest gaan doen en ook dat ik minder gestresst aan het solliciteren moest zijn. Esmeralda bleef mij aanmoedigen dat ik ook leuke dingen voor mezelf moest doen, en dat ik niet alle dagen met het vinden met een baan moest bezig zijn.

Ik ben blij dat zij er voor mij was. Het is ook leuk dat ze iedere keer een berichtje stuurt als ze denkt dan ik iets moet lezen. Ze is heel betrokken en gunt je het allerbeste. Ik zou iedereen haar gunnen.

Marian

Ik zat helemaal vast in mijn baan. De onzekerheid die tegenwoordig zo normaal is in de bankwereld, maakte mij helemaal onrustig. Moet ik blijven, moet ik een andere baan zoeken, wachten tot ik boventallig ben? Ik werd helemaal rot van de vragen in mijn hoofd. Met Esmeralda heb ik alles bekeken, ik heb oefeningen gedaan (veel huiswerk gekregen) en daarna geoefend hoe ik met mijn manager mijn twijfels moest bespreken. Mijn toekomst op mijn werk is niet zekerder geworden, maar ik wel. Ik weet nu veel beter wat ik kan en ook wat ik wil. Ik wil niet weg, maar juist blijven en een stapje omhoog op de carrièreladder. Het is een heel fijn traject geweest.

Ingrid van DijkFinancieel specialist bij een bank