Via zingeving naar (loopbaan)geluk!

zingeving, loopbaan, mapofmeaning, ecoachingvoorprofessionals, werk, energie

Door zingeving houd je energie

Hoe kan het dat sommige mensen onder zware omstandigheden goed blijft presteren? Hoe krijgen artiesten, president Obama of Maxima het iedere keer weer voor elkaar om topprestaties te leveren en ons soms zelfs te inspireren? Speelt zingeving wellicht een rol?

Map of Meaning*

Ze zijn in ieder geval fit en zorgen voor een goede gezondheid. Maar op de een of andere manier is de sleutel tot hun succes vooral hun energie. Of jouw loopbaan nu vlekkeloos verloopt, of dat je je hoofd boven water moet houden tijdens een reorganisatie. Een goed energielevel houdt je op de been.  Wil jij voldoende energie bereiken in je werk? Creëer dan zoveel mogelijk momenten die jou een gelukkig en vitaal gevoel geven. Hoe je daaraan kunt werken? Probeer het eens met de Map of Meaning* om zingeving in je leven te ontdekken.
* model ontwikkeld door Marjolein Lips-Wiersma

 

mapofmeaning, coaching, werkgeluk

De Map of Meaning is een kompas. Op de kruispunten in je (werkende) leven kun je met dit kompas onderzoeken of je nog voldoende zingeving ervaart of dat er vlakken zijn waar verandering nodig is. Jezelf eerlijk afvragen of jouw keuzes je brengen waar je gelukkig van wordt. En daarmee dus eigenlijk het heft in eigen hand nemen over je toekomst! Want een prettige loopbaan, waar jij je goed bij voelt is goud waard.

Stel jezelf eens de volgende vragen:

  • Word je nog voldoende uitgedaagd op je werk?
  • Hoe scoor je op het gebied van vitaliteit en energie?
  • Onderzoek eens wie jij bent en wat jij diep vanbinnen echt wilt.
  • Kun je de betekenis van jouw werk onder woorden brengen en word je daar warm van?
  • Heb je voldoende inspiratie- en oplaadmomenten voor jezelf?

Wees eerlijk tegen jezelf! Durf ook gewoon eens groots te dromen. En neem op tijd actie. Er is vaak, ook in je eigen organisatie veel meer mogelijk dan je in eerste instantie denkt. Schakel je werkgever in voor ondersteuning of (professionele) begeleiding.

Bedenk dat een goede energiebalans bijdraagt aan gelukkig zijn. Neem het heft in eigen hand en zorg voor je eigen geluk. Het is mij ook gelukt. Wil je daarover meer lezen? Dan kan in dit blog.