Geniet van je lummeldag!

ww, loopbaan, lummeldag

Waardeer de dagen dat je nergens zin in hebt en lekker wilt lummelen!

Herken je dat? Je zit vol plannen, dromen of hebt een mega to-do lijst en dan loop je er een hele dag tegen aan te hikken dat er niks uit je handen komt. Ik ken en kan dat, heel erg goed zelfs! Het kan zomaar beginnen door een druilerige dag, een whats-appje waar ik geen antwoord op krijg of een puberruzie net voordat school begint. Meestal ga ik dan een beetje lummelen in huis, verschuif de was drie keer op- en neer en ga de plantjes water geven. Alles met een diepe zucht natuurlijk, want ach het zit ook niet mee. Lang leve de lummeldag!

Time-out

De kunst is om er even aan toe te geven. Je lijf geeft je namelijk een signaal dat het even een time-out nodig heeft. Ga je perse toch op wilskracht door, dan stroomt je energie straks blijvend het huis uit. Ik heb wat tips die mij na dat oplaad-momentje weer op gang helpen, parkeer ze op je to-do lijstje en je bent binnen no time weer up- and running :-)

#1 Geniet van deze dag
Wat is er eigenlijk zo erg aan een lummeldag? Ik kan er echt ook gewoon van genieten. Voel dat het even nodig is om te ontsnappen aan ‘moeten’ en doe dus gewoon niks, ook niet tegen dat gevoel vechten. Dan zie ik mezelf niks doen en tover een compassievolle glimlach in de spiegel. Vandaag mag het, morgen gaan we weer aan de slag!

#2 Kijk inspirerende filmpjes
Heerlijk om op zo’n dag YouTube af te struinen naar filmpjes van succesvolle zakenvrouwen. Ik vind Marie Forleo leuk om naar te kijken. Deze dame heeft de top bereikt en vertelt op een enthousiaste manier hoe ze aan boord blijft. Een beetje door de glamour heen kijken en ik voel me weer wat beter. Wat zij kan, kan ik ook!

#3 Zoek contact
Hoe makkelijk is het om even wat blije appjes te sturen naar een ‘contact’ waar je mee kunt lachen? Zet er vrolijke smileys bij, betrek de ander bij je lusteloze gevoel en zie hoe snel deze daardoor verdwijnt. Lol is namelijk een erg heilzaam medicijn tegen zo’n dag. Bij mij werkt deze altijd :-)

#4 Ga even offline
Als je met je blije contacten hebt geappt en wat vrolijkheid hebt binnengekregen, leg dan je telefoon eens een poosje buiten bereik. Kijk of je een rustige wandeling kunt maken of gewoon op de bank naar buiten kunt kijken en wegdromen. Mooie muziek helpt je daarbij. Zet alle meldingen uit en laat je niet verleiden. We spenderen zó veel tijd op de laptop of telefoon, dat zijn echt onopgemerkte energievreters.

Heb je de dag doorstaan? Mooi!

Morgen ga je weer aan de slag, de energie die je vandaag hebt opgedaan helpt je daarbij. Merk je dat je nog niet helemaal opgeknapt bent? Las dan vaker herstelmomenten in. Blok in je agenda een aantal momenten dat je niets doet en niets hoeft. Heerlijk is dat!

Een laatste tip: pak morgen je to-do lijstje en ga gewoon beginnen. Maakt niet uit met wat, maar start. Daarna komt de volgende actie vanzelf. Voel je niet schuldig over deze ‘verloren’ tijd, want dat was het niet. Je lijf en hoofd zullen je er dankbaar voor zijn!

Hoe doe jij dat?

Heb jij andere tips om met je lummel-dag om te gaan? Ik ben er erg benieuwd naar. Dan kan ik mezelf een volgende keer verrassen!