,

Meer energie in je team? Maak daar een succes van!

Hoera! Het doel is bereikt 🤩

Wist je dat successen delen een heel belangrijk middel is om flow en werkgeluk te bevorderen in een organisatie. Hoe vaak deel jij een (klein) succes? Hoe vaak ben je trots op een collega en laat je dat merken én deel je dat in je team?

Goed nieuws en succes delen met anderen op het werk is een hele effectieve methode om positieve emoties bij medewerkers te stimuleren. Het samen vieren van behaalde successen; zoals wanneer een grote opdracht is binnengehaald, of wanneer een deadline is bereikt dankzij de inspanning van het team of een aantal collega’s, draagt bij aan werkgeluk van allemaal.

Ik zie nog te vaak dat we daar te snel overheen stappen. Door naar het volgende doel of de volgende afspraak. Zo ren je van deadline, doel en activiteit naar de volgende sessie. Juist het even stilstaan bij een succes, dankbaar zijn dat het gelukt is en benoemen wie wat heeft bereikt is zoveel leuker.

Het is ook in deze (online) tijd goed om in al die zoom meetingen eens stil te staan bij jullie trots momentjes! Kijk maar eens hoeveel energie dat geeft.

Wil je meer werk maken van een fijne werksfeer, energie in je team en werkgeluk? Daar kan ik je zeker mee helpen als communicatie deskundige. Neem vrijblijvend contact met me op. Dat is dan sowieso al je eerste succes op weg naar amplitie *

 

  • Amplitie is afkomstig van het Latijnse woord ‘amplio’. De betekenis van amplitie is versterken, vergroten en vermeerderen. Amplitie is niet gericht op het behandelen (curatie) of voorkomen (preventie) van de negatieve gevolgen van werkstress, maar juist op interventies die daaraan voorafgaan.