Duurzaam gelukkig aan het werk?

Ga het gesprek aan!

Door nu te investeren in de kunst van dialoog, openhartigheid en kwetsbaarheid, kan duurzame inzetbaarheid na corona een nog grotere boost krijgen!

Wat het ook is waar mensen tegenaan lopen en behoefte aan hebben, leidinggevenden zullen het via goed luisteren, doorvragen en nog eens doorvragen moeten zien te achterhalen. En dat terwijl het lastig is om je tekortkomingen, angsten, schaamtes en wensen open en bloot op tafel te leggen; laat staan wanneer je dat ook nog eens op online moet doen.

Daarom is het nu belangrijker dan ooit om te investeren in houding en vaardigheden voor het voeren van openhartige gesprekken, waardoor noden en verlangens boven tafel komen. Alleen dan immers is het werk op maat van het individu toe te snijden.

Waarom?
HR-professionals zien afnames in de fysieke en mentale gezondheid van hun personeel, zo blijkt uit het Nationaal Onderzoek Duurzame Inzetbaarheid. Het is het tweede onderzoek in coronatijd dat prof. Aukje Nauta en onderzoeker Cristel van de Ven van Factor Vijf in opdracht van PW. uitvoerden.

Ik onderschrijf dit advies helemaal. Het is een van de heldere conclusies uit het rapport. Wacht in ieder geval niet totdat iemand is verpietert maar kijk samen wat nodig is. Daar wordt op termijn iedereen beter van!

Wil je het hele rapport lezen? Dat kan hier!

Vind je het aangaan van de dialoog lastig? Daar kan ik je zeker mee helpen als communicatie deskundige. Neem vrijblijvend contact met me op.