In bijna alle bedrijven is de jaarlijkse HR-cyclus een vast onderdeel van het bespreken van jouw functioneren. Beoordelingsgesprekken, performancemanagement, functioneringsgesprekken, POP… het gaat er telkens om wat je doet, hoe je het doet en wat je kunt verbeteren.

HSP’s functioneren echter niet optimaal als ze ‘geëvalueerd’ worden. Juist omdat je sowieso al zeer plichtsgetrouw bent, gericht op het leveren van kwaliteit en attent op de behoeften van klanten of collega’s, ben je eigenlijk al de ideale collega .

 

Het is dan ook veel fijner als er meer naar je kwaliteiten gekeken wordt en hoe je deze nog vaker in kunt zetten. Ook in bedrijven komt dit besef steeds meer op gang. Medewerkers groeien van complimenten en positiviteit, niet van verbeterpunten. Is er een mogelijkheid om dit bespreekbaar te maken binnen jouw organisatie?

 

Als je toch beoordeeld wordt op je resultaten of verbeterpunten, wees dan zelf altijd alert dat de afspraken die je maakt SMART* zijn. Krijg helder en meetbaar in beeld wat je moet doen. Op die manier kun je de gemaakte afspraken en dus ook de resultaten zo zakelijk mogelijk bekijken. Het is geen kwalificatie van jou als mens.

 

S =specifiek
M= meetbaar
A = acceptabel
R = realistisch
T = tijdsgebonden

Wil jij als HSP geholpen worden bij jouw loopbaan? Vraag dan eens naar de mogelijkheden!

Meer tips voor jou als HSP?