,

Baanonzekerheid, ultiem geluk en Ibiza

Baanonzekerheid, Ibiza, vrijjheid, keuze, ww, ontslag

Heb jij dat weleens gehad? Je zit in een redelijk uitzichtloze, situatie m.b.t. je baanonzekerheid en opeens bekruipt je een gevoel van ultiem geluk. Ik kan het nauwelijks beschrijven, maar ik had dat dus in Ibiza. In een eerdere blog heb ik verteld over mijn reis daar naar toe.

Het was in die vakantie dat ‘boventalligheid’ boven mijn hoofd cirkelde. Wat een baanonzekerheid! Ik was de eerste dagen redelijk hyper, omdat mijn vliegangst was overwonnen en ik via allerlei berichten hoorde dat mijn interview op het RTL-journaal zo leuk was. Maar daarna kon ik niet meer loskomen van het overdenken van mijn toekomst. Na een dienstverband van 22 jaar zou na de vakantie duidelijk worden of ik er wel of niet mocht blijven werken. En hoe de functie die overbleef eruit zou gaan zien.

Gevoel van vrijheid

Dobberend in de zee bedacht ik allerlei scenario’s over mijn baanonzekerheid. Van prima tot écht verschrikkelijk. Je snapt dat de ergste vormen de meeste aandacht kregen en ik wist zeker dat dat ook zou gebeuren. Totdat een gevoel van vrijheid mij overviel. En van vertrouwen. Want ik sta er niet alleen voor, ik heb mezelf en mijn gezin. Omdat dat gevoel zo intens binnen kwam en het mij rustig maakte, heb ik me voorgenomen dat – wat er ook zou gaan gebeuren – DIT gevoel mijn keuze moest opleveren. Bij alle keuzes die ik sinds die tijd heb moeten maken, vraag ik mezelf of het mij het Ibizagevoel geeft. Zo ja: doen…!

Het is heel handig om zo’n leidraad te hebben bij het maken van keuzes. Wat voor gevoel moet die keuze uiteindelijk opleveren? Als je dat voor jezelf duidelijk kunt krijgen, dan maak je keuzes niet alleen meer met je hoofd. Ik denk dat je er op die manier voor zorgt dat je dichtbij jezelf kunt blijven. En dus Ibiza-keuzes kunt maken.

Kiezen vanuit gevoel

Hoe kies je nou vanuit dat gevoel?

  • Ik heb in Ibiza een armband laten maken met ‘follow your heart‘. Dit armbandje herinnert mij elke keer aan mijn Ibizagevoel.
  • Bij mij is veel muziek verbonden aan een bepaald gevoel of een bepaalde stemming. Moet je een belangrijke keuze maken, zet dan eens dat ene liedje op. Zo kom je in de juiste flow.
  • Heb je een beeld (kaart of foto) van hoe je jezelf zou willen voelen? Kijk daarnaar als je met een keuzemoment rondloopt.
  • Ga eens in stilte zitten, roep het moment waarop je het juiste gevoel had naar voren en sta daar zo intens mogelijk bij stil. Voel het van je kruin tot in je tenen. Denk dan aan de keuze die je gaat maken en zakt de energie weg…. dan is het misschien dus niet de juiste keuze.
  • Wees eerlijk vooral naar jezelf. Als je gaat voor keuzes die jou het goede gevoel gaan opleveren, dan moet je daar naar durven luisteren. En dus ook weleens nee zeggen tegen iets wat in je hoofd een goede keuze lijkt. Ik weet zeker dat je er tevreden over zult zijn!