ANTI STRESS tip☀?

Wandelen is 1 vd tips om te ontspannen als je opgebrand of burn-out bent. Het is belangrijk om dat in een relaxed tempo te doen, ook niet te ver/te lang want het moet je niet teveel lichamelijke energie kosten.

Wat wandelen dan nóg effectiever maakt is Mindful wandelen. Huh? Wat?

Met aandacht bedoel ik dan ofwel kwalitatief wandelen?.

Als CSR-stresscoach©heb ik geleerd hoe bijzonder effectief dat is.

Uit onderzoek blijkt namelijk dat de natuur een gunstige uitwerking heeft op het herstel van stressklachten. Mensen die door de natuur wandelen, herstellen sneller dan mensen die door een drukke omgeving wandelen en ook sneller dan mensen die binnen proberen te ontspannen.

Niet alleen in de natuur zijn en daar kijken, ruiken, voelen en luisteren, blijkt een herstelbevorderende uitwerking te hebben. Zelfs het kijken naar natuur door een raam of op een foto of video heeft een aantoonbaar positief effect (leidt bijv. tot bloeddrukverlaging en vermindering van spierspanning ). Hoe intensiever men de natuur ervaart als mooi, des te groter het gunstige effect is.

Als je ‘kwalitatief wandelt’ ligt het accent niet bij de sportieve prestatie die je levert, maar bij de kwaliteit van wat je ervaart. Heerlijk om daar dagelijks tijd voor te maken!

Wandel:

. in een rustige omgeving, liefst in de natuur (een park is beter dan een winkelstraat)

. met aandacht voor wat je ziet, hoort en ruikt

. terwijl je bewust geniet van wat je mooi vindt

. in je eigen ritme en tempo