Leonie van der Grinten (Meester Leonie)

Als advocaat onderscheidt Leonie van der Grinten (ook bekend als Meester Leonie) zich in haar passie voor het recht en haar gedrevenheid.
Ze heeft haar studie rechten cum laude voltooid aan Tilburg University. Haar scriptie – Geen streepjes op de muur, periodieke toetsing van levenslanggestraften – is uitgeroepen tot “topscriptie” door het NJB. Na haar eerste master heeft ze stage gelopen bij het gerenommeerde strafrechtkantoor van Gerard Spong in Amsterdam, waarna ze een tweede master Forensica, Criminologie en Rechtspleging heeft afgerond aan Maastricht University.

Na haar beëdiging in 2015 en de groei van haar onderneming was de oprichting van Meester Leonie Strafrechtadvocatuur in 2018 een logische stap. In 2017 is Leonie uitgeroepen tot aanstormend strafrechttalent 2017 van de provincie Noord-Brabant. In 2017 won zij eveneens de prestigieuze Oost-Brabantse Pleitwedstrijden, waarmee ze 3 Nederlandse pleiters en 4 Belgische pleiters achter zich liet. In 2018 stond Leonie in de finale van Legal Women Upcoming Talent of the Year 2018. En in 2019 riep de Nieuwe Revu haar uit als beste aanstormende strafrechtadvocate van Noord-Brabant. Leonie heeft dus heel wat ondernomen, zowel binnen haar werk als ook op het gebied van zichtbaarheid en het zich uitspreken.

Naast haar werkzaamheden als strafrechtadvocaat is Leonie actief als blogger en spreker en organiseert ze masterclasses pleiten.

Een spreker dus die heel wat ‘uurtjes’ voor een groep in de benen heeft. Laat je inspireren door haar enthousiaste manier van praten en de praktische tips die ze in de podcast geeft!