Petra van Bremen, geboren 17 maart 1959 in Gütersloh (Duitsland), Duitse moeder en Nederlandse vader), opgegroeid in Zeeland.

Na haar opleidingen HAVO en Schoevers Directie Secretaresse is Petra direct in de uitzendbranche gaan werken. Daar is haar HR carrière begonnen en in deze branche heeft ze haar loopbaan ook beëindigd als Regio Manager van 6 vestigingen.

Na het volgen van een mannequin-cursus heeft ze vanaf haar 17e tot 25e jaar internationaal gewerkt als mannequin en fotomodel. Hiermee is Petra gestopt toen haar leeftijd een rol begon te spelen.

Voor haar grote liefde Michael is ze in 2003 verhuisd naar Hamburg, Duitsland. In 2007 heeft Petra haar droom verwerkelijkt en is ze weer als fotomodel gaan werken. Als bestager-model werkt ze o.a. voor tijdschriften, mode- en cosmetica merken. Sinds een paar jaar heeft ze natuurlijke grijze haren en werkt ze ook als influencer op Instagram en als streetstyle fashionmodel.

En nu komt haar boek “De tijd van je leven” uit wat ze samen heeft geschreven met Helene van Santen, hoofdredactrice van Margriet.

Met haar boek hoopt ze vrouwen boven de veertig te inspireren om een vervuld, sprankelend, stijlvol en gelukkig leven te leiden.

Vrouwen hebben namelijk geen houdbaarheidsdatum, dat is haar levensmotto!

In deze podcast hebben we het over rolmodellen, je dromen waarmaken (ongeacht je leeftijd) en haar missie met het boek “De tijd van je leven”. Omdat het boek een echte aanrader is, vind je hier de link om het te pre-orderen!  Rond 5 oktober kun jij je dan laten inspireren door Petra.