Monika Milz, (1957) is actief als bestuursadviseur en toezichthouder; zij heeft ervaringen opgedaan in diverse sectoren, verschillende vakgebieden en uiteenlopende rollen.

Monika richt zich op toezichthouders en bestuurders.  De werkgeverstaken van het toezicht staan centraal, met speciale aandacht voor de impact op topmensen en hun opvolging. Als ervaren coach is zij gesprekspartner van Development Dialogue, een boutique consultancy gericht op ontwikkeling van topmensen.

Achtergrond
Geboren en getogen in Duitsland volgde zij een opleiding tot Handelsfachwirt (1980). Naast haar werk studeerde zij  Arbeidsmarktpolitiek en Personeelsbeleid in Haarlem, (1980-1985). Later verwierf zij een Master in Business  Administration in Rotterdam en Rochester, New York ( 1993-1994).

In 1980 begon haar loopbaan in de banksector waar zij 30 jaar uiteenlopende functies vervulde, bij ABN AMRO en gedurende tien jaar bij de Rabobank Groep. Haar expertise strekt zich uit over bancaire dienstverlening aan bedrijven, Human Resources Management en algemeen bestuurlijke competenties. Van 2013 tot 2021 was zij commissaris en vicevoorzitter van De Volksbank, een systeembank onder ECB toezicht.

Naast haar werk in dienst van banken vervulde Monika Milz toezichthoudende functies bij o.a. het Amsterdam Institute of Finance, de Universiteit en Hogeschool van Amsterdam, Parnassia Groep, Arbo Unie , Waterweg Wonen en de Nederlands Duitse Handelskamer.