Vragen en Antwoorden cursus Solliciteren anno Nu

 

 1. Waarom deelnemen aan deze cursus?
  Solliciteren anno Nu is niet meer zoals de meesten van ons kennen van het solliciteren naar hun huidige baan. Er wordt nu veel meer van je gevraagd als kandidaat en veel van deze nieuwe methoden zijn voor sollicitanten best spannend.
  Meestal is het motief:
 • comfortabeler en effectiever kunnen pitchen tijdens het eerste gesprek
 • inzet van nieuwe middelen (video, moodboard, elevator pitch).
 • leren om zichtbaar te zijn op social media zodat je gevonden wordt.
 1. Wat zijn de resultaten?
 • Je gaat met meer zelfvertrouwen solliciteren.
 • Je hebt geoefend met heel veel verschillende vragen die gesteld kunnen worden tijdens een gesprek.
 • Je weet situaties te beschrijven aan de hand van de STARR-methodiek.
 1. Wat zijn de voordelen van de cursus voor hoogsensitieve personen?
 • Geoefende sollicitanten gaan natuurlijker spreken. Met meer gemak, duidelijkheid, authenticiteit en kracht. Als we helemaal onszelf zijn en op onszelf vertrouwen, maken we indruk en inspireren en motiveren we anderen. Als hoogsensitief persoon is het fijn als je in kleine groepen kunt oefenen. Het vergroot je zelfvertrouwen, zodat je je gesprekken met meer rust aan kunt gaan.
 1. Hoe groot zijn de groepen?
 • Een cursus Solliciteren anno Nu bestaat uit maximaal 10 personen. Speciaal voor hoogsensitieve personen worden trainingen verzorgd, met een kleinere groep (max 5) en met extra aandacht voor HSP-vraagstukken.
 1. Wie nemen deel aan de cursus Solliciteren anno Nu?
 • Iedereen die wil oefenen in solliciteren met de huidige methoden, met meer vertrouwen een gesprek in willen gaan, mensen die binnen het eigen bedrijf een stap willen zetten (en daarop moeten solliciteren), managers die nu zelf in de rol van sollicitant moeten optreden, herintreders, boventallige medewerkers, afgestudeerden op zoek naar hun eerste baan, eigenlijk iedereen die een volgende stap in zijn/haar loopbaan wil zetten en daar een steuntje in de rug bij kan gebruiken.
 1. Wat gebeurt er o.a. tijdens de cursus?
 • Het is een veilige, ondersteunende cursus, bestaande uit max. 10 deelnemers, aan wie een vernieuwende, natuurlijke manier in solliciteren wordt geleerd: jezelf kunnen zijn in een positieve en krachtgevende omgeving.
 • We oefenen met verschillende situaties, je leert van en met elkaar, je leert pitchen en netwerken. En je bent klaar voor je eerstvolgende (sollicitatie)gesprek.
 1. Wat is het voordeel van een cursus volgen bij De Gelukkige Loopbaan?
 • Wat is er idealer dan de “kneepjes van het vak” leren van een recruiter? Als recruiter kom ik in aanraking met goede en minder goed voorbereide sollicitanten. De eerste indruk, het formuleren van antwoorden, het ontspannen een gesprek aangaan… het helpt allemaal bij een fijn gesprek. In de cursus komen best practices en tips/trucs vanuit de praktijk aan de orde. Zodat jij er je voordeel mee kunt doen.
 1. Hoe bereid ik mij op de cursus voor ?
 • Kom zoals je bent. Neem een vacature mee waarop je graag wilt gaan solliciteren. Neem een CV mee. Sommige deelnemers hebben al een idee over wat zij zouden kunnen behandelen, maar vaak verandert het onderwerp door wat zij horen of leren als we aan de slag gaan.
 1. Wie gingen mij voor?
 • Inmiddels is de training door diverse mensen en bedrijven gevolgd. Klanten van de Gelukkige Loopbaan zijn o.a. Amphia Ziekenhuis, Rabobank, Hogeschool van Amsterdam en verschillende particuliere sollicitanten.
 1. Ik vind oefenen in een groep te spannend, kan het ook anders?
 • In een groep is het misschien wel spannend, maar je leert ontzettend veel van elkaar. Daarnaast wordt gezorgd voor een ontspannen en vertrouwde sfeer, zodat het eerder gezellig is dan spannend. Je bouwt ook meteen een netwerk op, zodat de andere deelnemers voor jou kunnen uitkijken naar leuke vacatures. Vind je het echt te spannend, dan kun je een persoonlijke training bij mij volgen. We oefenen dan 1-op-1 met dezelfde items. Mail mij voor meer informatie.